Realitní zpravodaj #9 - Jak vybrat pozemek, na kterém lze stavět
12. 03. 2021

Realitní zpravodaj #9 - Jak vybrat pozemek, na kterém lze stavět

Realitní zpravodaj #9 - Jak vybrat pozemek, na kterém lze stavět.

Výběr pozemku pro stavbu je důležitý proces, který zahrnuje mnoho faktorů. Zde je několik klíčových faktorů, na které byste se měli zaměřit při výběru pozemku:

 

  1. Územní plánování a povolení: Zkontrolujte územní plánování pro oblast, ve které se pozemek nachází. Zjistěte, zda je pozemek určen pro výstavbu a zda má všechna potřebná povolení.

  2. Poloha: Poloha je klíčovým faktorem pro výběr pozemku. Zvažte vzdálenost od města, dopravní dostupnost, přítomnost občanské vybavenosti (např. škol, obchodů, zdravotnických zařízení), a také faktory jako jsou výhledy, příroda nebo okolní krajina.

  3. Povrch pozemku: Zjistěte, jaký je povrch pozemku a zda je vhodný pro stavbu. Pokud je pozemek na sklonku nebo má nestabilní půdu, může to být problém pro budoucí stavbu.

  4. Velikost: Zvažte, zda je dostatečně velký pozemek pro plánovanou stavbu a pro vaše budoucí potřeby.

  5. Náklady: Zvažte, zda jsou náklady na pozemek a následnou stavbu v souladu s vaším rozpočtem.

  6. Další faktory: Zvažte další faktory, jako jsou například dostupnost energie, vody a kanalizace, ochrana proti povodním, případně historická nebo kulturní hodnota pozemku.


Je důležité zvážit všechny tyto faktory av případě nejasností nebo pochybností se poradit s odborníky, jako jsou realitní agenti, architekti nebo právníci.

 

Petr Zach  #maklerpomaha  #realityjinak
tel. 724191620

Bc. Petr Zach, MBA
Autor: Bc. Petr Zach, MBA

Jmenuji se Petr Zach a pocházím z Českých Budějovic. Vystudoval jsem střední školu technickou a obchodní v Olomouci. Do Olomouce jsem přišel za sportem. Judo trénuji v Judo klubu Olomouc, dále jsem trenér v Judo do škol a v součastnosti působím jako realitní makléř. 

„Pomáhám lidem, hledat jejich nový domov.“

>>Více zde>>

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Chcete mít přehled, co se děje v realitním světě?

Jednou za měsíc, Vám do emailu přijde nový článek. Přidejte se k více jak 100 odběratelům.

zpracováním osobních údajů