Realitní zpravodaj #10 - Co byste měli vědět o realitním makléři
20. 07. 2021

Realitní zpravodaj #10 - Co byste měli vědět o realitním makléři

Realitní zpravodaj #10 - Co byste měli vědět o realitním makléři.

Realitní makléř je osoba, která se specializuje na prodej a pronájem nemovitostí. Jeho hlavním úkolem je spojit kupce a prodávající, aby uzavřeli transakce.

 

Zde je několik věcí, které byste měli vědět o realitním makléři:

  1. Licence: Většina států vyžaduje, aby realitní makléři měli licenci, kterou získají po absolvování odborného vzdělávání a splnění dalších požadavků.

  2. Zkušenosti: Zkušenosti jsou velmi důležité, když hledáte kvalifikovaného realitního makléře. Makléř s dlouhodobými zkušenostmi a úspěšnou praxí má lepší pověst a větší šance na dosažení vašeho cíle.

  3. Síť kontaktů: Kvalitní realitní makléř by měl mít vynikající síť kontaktů, která mu umožní efektivně propojovat kupce a prodávající.

  4. Odborné znalosti: Realitní makléř by měl mít rozsáhlé znalosti o trhu s nemovitostmi, cenových trendech a právních předpisech. Tato znalost mu umožní poskytovat kvalifikované rady a pomoci při prodeji nebo pronájmu nemovitosti.

  5. Komunikace: Komunikace je klíčovým prvkem úspěšného makléře. Makléř by měl být schopen komunikovat s kupci i prodávajícími, poskytovat průběžné informace o průběhu transakce a reagovat na otázky a požadavky.

  6. Provizní poplatky: Realitní makléř obvykle bere provizi z transakce, a to obvykle jako procento z ceny prodané nemovitosti. Zjistěte, jaké jsou provizní poplatky před tím, než se rozhodnete s ním pracovat.

  7. Reference: Nezapomeňte si vyžádat reference od předchozích klientů. To vám může poskytnout užitečné informace o kvalitě a úspěšnosti makléře.


Celkově byste měli hledat realitního makléře, který má licenci, zkušenosti, vynikající síť kontaktů, odborné znalosti, dobré komunikační schopnosti a dobré reference.

 

Petr Zach #maklerpomaha
tel. 724191620
Bc. Petr Zach, MBA
Autor: Bc. Petr Zach, MBA

Jmenuji se Petr Zach a pocházím z Českých Budějovic. Vystudoval jsem střední školu technickou a obchodní v Olomouci. Do Olomouce jsem přišel za sportem. Judo trénuji v Judo klubu Olomouc, dále jsem trenér v Judo do škol a v součastnosti působím jako realitní makléř. 

„Pomáhám lidem, hledat jejich nový domov.“

>>Více zde>>

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Chcete mít přehled, co se děje v realitním světě?

Jednou za měsíc, Vám do emailu přijde nový článek. Přidejte se k více jak 100 odběratelům.

zpracováním osobních údajů