Proč investovat do nemovitostí?
06. 04. 2023

Proč investovat do nemovitostí?

Existuje mnoho důvodů, proč byste mohli investovat do nemovitostí. Některé z hlavních důvodů jsou:

1) Stabilita a růst hodnoty: Nemovitosti jsou obecně považovány za stabilní investice, protože mají tendenci si udržet hodnotu nebo dokonce růst s časem. Díky tomu mohou být dobrou možností pro dlouhodobé investice.

 

2) Pasivní příjem: Pokud si koupíte nemovitost a pronajmete ji, můžete si vytvořit pasivní příjem z nájemného. Tento příjem může být stabilní a může vám poskytnout finanční nezávislost.

 

3) Diverzifikace portfolia: Investice do nemovitostí může být dobrým způsobem, jak diverzifikovat své investice. To znamená, že rozdělíte své peníze do různých aktiv, aby se snížilo riziko ztráty peněz.

 

4) Ochrana proti inflaci: Nemovitosti jsou obecně považovány za dobrou ochranu proti inflaci, protože se cena nemovitostí obvykle zvyšuje spolu s inflací.

 

5) Možnost využití finanční páky: Investice do nemovitostí také umožňuje využít finanční páky, což znamená, že můžete použít půjčené peníze k nákupu nemovitosti a poté vydělat na rozdílu mezi náklady na půjčku a výnosy z nemovitosti.

 

6) Dědictví: Nemovitosti mohou být také dobrým způsobem, jak vytvořit dědictví pro vaše děti a vnuky.

Je však důležité si uvědomit, že investice do nemovitostí má také svá rizika a náklady, jako jsou náklady na údržbu, opravy a zdanění. Proto je důležité pečlivě zvažovat, zda je investice do nemovitostí pro vás ta správná volba.

Bc. Petr Zach, MBA
Autor: Bc. Petr Zach, MBA

Jmenuji se Petr Zach a pocházím z Českých Budějovic. Vystudoval jsem střední školu technickou a obchodní v Olomouci. Do Olomouce jsem přišel za sportem. Judo trénuji v Judo klubu Olomouc, dále jsem trenér v Judo do škol a v součastnosti působím jako realitní makléř. 

„Pomáhám lidem, hledat jejich nový domov.“

>>Více zde>>

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Chcete mít přehled, co se děje v realitním světě?

Jednou za měsíc, Vám do emailu přijde nový článek. Přidejte se k více jak 100 odběratelům.

zpracováním osobních údajů