Je lepší mít na prodej nemovitosti jednoho nebo více makléřů? #makléřpomáhá
15. 03. 2022

Je lepší mít na prodej nemovitosti jednoho nebo více makléřů? #makléřpomáhá

Určitě si myslíte, že když více makléřů, tak více zájemců a více peněz. 

Bohužel, to tak vůbec není.

Správný makléř investuje do přípravy nemovitostí spoustu času a taky i peněz jako je Home staging, profesionální fotky, propagace na sociálních sítí a spoustu další benefitu, který kvalitní realitní makléř by mel dělat. Tohle všechno, si může dovolit, jen když má jistotu, že nemovitost prodává pouze jeden makléř a dosáhne, tak své odměny. Když bude více makléřů, tak makléř nebude trávit tolik času a úsilí, jako když by ji prodával on sám.

 

Těchto obav ale budou mít i ostatní makléři, které v mnoha případech udělají to samé. Takže bohužel prodej dané nemovitosti nebude mít, tak velký efekt, jako kdyby nemovitost prodával jeden makléř. Inzerát od každého makléře bude vypadat úplně jinak a když kupující se bude dívat do inzerce a uvidí tam několik stejných inzerátů a ještě kdyby se různé parametry o nemovitosti lišili, tak by byl, z toho zmatený. 

 

Pojďme si říct alespoň jeden příklad tohoto typu: 

Čtyři inzeráty, ale jen jedna nemovitost. Na dvou inzerátech je stejná cena, ale na dalších je cena o pár tisíc nižší. Fotky jsou foceny u všech inzerátů ze stejného úhlu a jsou podobné, akorát jedny jsou tmavé a další rozmazané. Ve třech inzerátech je velikost v m2 stejná a v dalších je o 10 m2 vetší. Takže jako kupující vůbec nevím co je správně. V mnoha případech, když už klient přijde na prohlídku tak chce slevu.

Makléř zavolá prodávajícímu a řeknu mu, že má vážného zájemce, který řekl, že nemovitost chce, ale jen za částku, která je o sto tisíc nižší. Pokud prodávající už chce mít svou nemovitost prodanou, protože potřebuje peníze, tak na to kývne.  Bohužel se může stát, že zájemce už o nemovitost přestane mít zájem. 

Makléř, když už dostal slevu od majitele, tak začne nemovitost inzerovat s nižší cenou, aby měl větší šanci nemovitost prodat. Bohužel, tyto velké nevýhody jsou hlavně pro prodávajícího, který nemá přehled, co se z jeho nemovitostí děje.  V několika případech, může přijít o hodně peněz, když se jeho nemovitost prodá pod cenou.

Takže pokud přemýšlíte nad prodejem s makléřem, tak si zvolte jen jednoho, který je pro vás nejlepší a který Vám pomůže a vy budete spokojeni. 

Petr Zach #maklerpomaha 
tel. 724191620
Bc. Petr Zach, MBA
Autor: Bc. Petr Zach, MBA

Jmenuji se Petr Zach a pocházím z Českých Budějovic. Vystudoval jsem střední školu technickou a obchodní v Olomouci. Do Olomouce jsem přišel za sportem. Judo trénuji v Judo klubu Olomouc, dále jsem trenér v Judo do škol a v součastnosti působím jako realitní makléř. 

„Pomáhám lidem, hledat jejich nový domov.“

>>Více zde>>

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Chcete mít přehled, co se děje v realitním světě?

Jednou za měsíc, Vám do emailu přijde nový článek. Přidejte se k více jak 100 odběratelům.

zpracováním osobních údajů